MATERIALA:
- Arrautzen kutxa
- "Limpiapipas" edo pipak garbitzekoak 2
- Bi begi
- Tenpera (gorria)
- Pintzela
- Kuter edota artaziak
- Kola zuria
- Erregela
PROZEDURA:
1. Arrautzen kutxako zati bat ebakiko dugu. Arrautza baten konpartimentu bat.
2. Behin ebakitakoan tenperarekin margotuko dugu. Lehortzen utzi.
3. Lehortzen dagoen bitartean Pipak garbitzekoak hartuko ditugu eta artaziaren laguntzaz 8 - 10 cm inguruko zatiak ebakiko ditugu (6 zati).
4. Ebakita dauzkagunean argazkian agertzen den bezala tolestura 3 egingo dizkiogu (Kanpora-barrura-kapora).
5- Margoa lehortuta dagoenean, hankatxoak izango direnak hartu eta kola zuriarekin itsatsiko ditugu. Lehortzen utzi.
6- Azkenik bi begiak itsatsiko ditugu.
No hay comentarios:
Publicar un comentario