Translate

sábado, 14 de diciembre de 2013

Karramarroa



MATERIALA:

- Arrautzen kutxa
- "Limpiapipas" edo pipak garbitzekoak 2
- Bi begi
- Tenpera (gorria)
- Pintzela
- Kuter edota artaziak
- Kola zuria
- Erregela





PROZEDURA:

1. Arrautzen kutxako zati bat ebakiko dugu. Arrautza baten konpartimentu bat.



2. Behin ebakitakoan tenperarekin margotuko dugu. Lehortzen utzi.

3. Lehortzen dagoen bitartean Pipak garbitzekoak hartuko ditugu eta artaziaren laguntzaz 8 - 10 cm inguruko zatiak ebakiko ditugu (6 zati).




4. Ebakita dauzkagunean argazkian agertzen den bezala tolestura 3 egingo dizkiogu (Kanpora-barrura-kapora).


5- Margoa lehortuta dagoenean, hankatxoak izango direnak hartu eta kola zuriarekin itsatsiko ditugu. Lehortzen utzi.


6- Azkenik bi begiak itsatsiko ditugu.


No hay comentarios:

Publicar un comentario